Regisztrációs díjak, iskolai csomagok, eszközök

Az oldal utolsó tartalmi frissítésének időpontja: 2023.09.03 

 

A FIRST LEGO League versenyeket nonprofit és átlátható módon a „HelloWorld” Oktatás és Fejlesztés Egyesület szervezi, amely a szervezési költségeinek fedezése érdekében - a globális partnereihez hasonlóan - regisztrációs díj ellenében biztosítja a csapatoknak a magyarországi FIRST LEGO League versenyeken való részvételt. A regisztrációs díj összege részben, vagy egészben csökkenthető, amellyel kapcsolatban az fll@helloworldegyesulet.hu címen kérhető tájékoztatás.

A FIRST LEGO League versenyek esetén háromféle regisztráció lehetséges.

 • Csapatregisztráció (Challenge és Explore)
 • Iskolai/óvodai csomag regisztráció (Challenge, Explore és Discover)
 • Otthoni csomag regisztráció (Explore és Discover)

Az egyes regisztrációs csomagokhoz tartozó csomagárakat, valamint a kiegészítő eszközök árait az alábbi oldalon részletezzük. Az árak minden esetben nettó árak, és a 2022/2023-as SUPERPOWERED szezonra érvényesek.

FIRST LEGO League Challenge

Csapatregisztráció

A FIRST LEGO League Challenge esetén két fajta regisztráció lehetséges. A csapatregisztráció (nettó 64 900 forinttól) esetén egy iskolai, baráti vagy bármilyen egyéb módon szerveződő csapatot regisztrálhattok a FIRST LEGO League 2021/2022-es szezonjára. A csapat a regisztrációval jogot nyer a versenyen való indulásra, az egyik regionális selejtezőn történő szereplésre. Az induláshoz a regisztrációs díj megfizetése, valamint egy Challenge készlet megléte szükséges.

A 2022/2023-as versenyszezonra a FIRST LEGO League Challenge regisztrációs díja nettó 64 900 forint csapatonként. A díj magában foglalja:

 • FIRST LEGO League Challenge tananyagokhoz való hozzáférést
 • Részvételi jogot a regionális FIRST LEGO League Challenge versenyeken (fizikai vagy virtuális módon)
 • Jogot továbbjutás esetén a nemzetközi FIRST LEGO League Challenge versenyeken való részvételre
 • Minden résztvevő gyerek számára egy érmet
 • A regionális fordulókon és a nemzeti döntőn trófea a nyertes csapatoknak
 • Hivatalos oklevelet a versenyen való részvételről
 • FIRST LEGO League Challenge Mérnöki munkafüzetet, Robotfutam szabálykönyvet és Csapattalálkozó útmutatót digitális formában
 • A logisztika teljes költségét

Kiegészítő, opcionális költségek:

 • A FIRST LEGO League Challenge regisztrációs díja nem tartalmazza a versenyzéshez és felkészüléshez szükséges FIRST LEGO League Challenge szettet, amely nettó 44 900 forintért rendelhető meg. Az összeg magában foglalja a csomagolás és a szállítás díját is.
 • Az új FIRST LEGO League Challenge Challenge csapatoknak szükségük lehet egy LEGO oktatási robotra is (a támogatott robotok listáját lásd a gyakran ismételt kérdéseknél). A LEGO Education SPIKE Prime alapcsomag robotkészlet a LEGO Education hivatalos magyarországi disztribúciós partnerétől, a HDidakttól bruttó 183 000 forintért rendelhető meg a regisztrációs űrlapunkon keresztül (chiphiány miatt a kiszállítás a szokásosnál lassab lehet). 
 • Új csapatoknak egy versenyasztalt is érdemes készíteniük a hivatalos útmutató alapján, vagy a HDidakttól megrendelniük azt bruttó 289 000 forintért a regisztrációs űrlapunkon keresztül (nem kötelező felkészülés során az asztal használata).

Iskolai csomag

Az iskolai csomag (nettó 119 900 forinttól) oktatási programja során a 32 diák bevonására alkalmas FIRST LEGO League Challenge csomaggal akár 8 darab 4 fő kiscsoportos oktatási is biztosítható, a FIRST és a LEGO Education szakemberei által kidolgozott 10 fejezetes Curriculum útmutatása alapján, amelyhez kiegészítő és a diákok igényeire szabható foglalkozások is társulnak, így a pedagógusok döntéséhez igazítva 20, 30, 40, 60 vagy akár 80 tanórás FIRST LEGO League Challenge programok tarthatók az oktatási intézmény keretein belül LEGO robotok bevonásával.

Ha az iskolai csomagot választjátok, akár a sulitokon belül is tarthattok egy selejtezőt, hogy utána a legjobb csapat képviselhesse az iskolátokat az egyik regionális döntőben, akár egészen az amerikai világdöntőig eljutva.

A 2022/2023-as versenyszezonra a FIRST LEGO League Challenge iskolai csomag regisztrációs díja nettó 119 900 forint csomagonként. A díj magában foglalja:

 • FIRST LEGO League Challenge és iskolai csomag (Class pack) tananyagokhoz, tartalmakhoz való hozzáférést
 • 2 darab  FIRST LEGO League Challenge készletet
 • 32 darab FIRST LEGO League Challenge Mérnöki munkafüzetet 
 • 1 darab FIRST LEGO League Challenge Robotfutam szabálykönyvet
 • 1 darab FIRST LEGO League Challenge Csapattalálkozó útmutatót
 • A logisztika teljes költségét
 • Részvételi jogot a FIRST LEGO League webinarokon

Kiegészítő, opcionális költségek:

 • A csomagban foglalt 2 FIRST LEGO League Challenge készleten felül minden tovább nettó 44 900 forintért rendelhető meg. Az összeg magában foglalja a csomagolás és a szállítás díját is.
 • 1 darab összerakható LEGO kupa az iskola bajnoka számára nettó 7000 forintért rendelhető meg
 • 32 darab összerakható LEGO érme a programban résztvevő gyermekek számára összesen nettó 16 800 forintért rendelhető meg.
 • Az Iskola csomag nem tartalmazza a részvételi jogot a regionális FIRST LEGO League eseményeken. Utóbbi kiegészítő költsége nettó 4000 forint. Megjegyzés: A regionális döntőből történő továbbjutás esetén további kiegészítő regisztrációs díjat nem kell fizetni.
 • FIRST LEGO League Challenge foglalkozásokhoz szükséges egy LEGO oktatási robot megléte (a támogatott robotok listáját lásd a gyakran ismételt kérdéseknél). A LEGO Education SPIKE Prime alapcsomag robotkészlet a LEGO Education hivatalos magyarországi disztribúciós partnerétől, a HDidakttól bruttó 183 000 forintért rendelhető meg a regisztrációs űrlapunkon keresztül (chiphiány miatt a kiszállítás a szokásosnál lassab lehet). 
 • Az iskoláknak egy versenyasztalt is érdemes készíteniük a hivatalos útmutató alapján, vagy a HDidakttól megrendelniük azt bruttó 289 000 forintért a regisztrációs űrlapunkon keresztül (nem kötelező felkészülés során az asztal használata).

FIRST LEGO League Explore

Az algoritmikus gondolkodás, a mérnöki ismeretek és az informatika alapvetései könnyűszerrel elsajátíthatók a FIRST LEGO League Explore strukturált, kifejezetten az iskolák igényeire szabott tananyagával. A LEGO Education és a FIRST által kidolgozott nemzetközileg használt tananyagon keresztül a programban résztvevő diákok játékos módon ismerhetik és kedvelhetik meg 12 fejezeten keresztül a robotikát, miközben a LEGO Education SPIKE Essential robotjával a való életből merített problémákat oldanak meg.

FIRST LEGO League 2021 Explore szett (45817)
FIRST LEGO League 2021 Explore szett (45821)

A program alkalmas a természettudományi, matematikai és informatikai tudományterületek ismeretanyagának elmélyítésére. Az interdiszciplináris projektalapú oktatáson keresztül a gyermekek olvasási, problémamegoldási készsége, valamint a másokkal való csoportmunka is fejleszthető.

A FIRST LEGO League Explore csapatok, iskolák és magánszemélyek számára is elérhető.

Csapatregisztráció

Csapatregisztráció (nettó 29 900 forinttól) esetén egy iskolai, baráti vagy bármilyen egyéb módon szerveződő csapatot regisztrálhattok a FIRST LEGO League 2022/2023-as szezonjára. A csapat a regisztrációval jogot nyer a versenyen való indulásra, az egyik regionális selejtezőn történő szereplésre, valamint egy Explore szettet is postázunk majd nektek.

Egy csapatban 2-6 gyermek vehet részt a 6-10 éves korosztályból. Egy edző akár több csapatot is vezethet a kihívás során, és egy csapatnak legalább két felnőtt edzővel kell rendelkeznie.

A 2022/2023-as versenyszezonra a FIRST LEGO League Explore regisztrációs díja nettó 29 900 forint csapatonként. A díj magában foglalja:

 • 1 darab FIRST LEGO League Explore (45821) LEGO készletet 
 • FIRST LEGO League Explore tananyagokhoz való hozzáférést
 • Részvételi jogot a regionális FIRST LEGO League Explore versenyeken (fizikai vagy virtuális módon)
 • Minden résztvevő gyerek számára egy érmét
 • A regionális fordulókon és a nemzeti döntőn oklevelet a nyertes csapatoknak
 • Minden résztvevő gyerek számára egy darab FIRST LEGO League Explore Mérnöki munkafüzetet 
 • 1 darab FIRST LEGO League Explore Csapattalálkozó útmutatót
 • A logisztika teljes költségét

Kiegészítő, opcionális költségek:

 • A FIRST LEGO League Explore foglalkozásokhoz szükséges egy LEGO oktatási robot megléte (a támogatott robotok listáját lásd a gyakran ismételt kérdéseknél). A LEGO Education SPIKE Essential robotkészlet a LEGO Education hivatalos magyarországi disztribúciós partnerétől, a HDidakttól bruttó 148 500 forintért rendelhető meg a regisztrációs űrlapunkon keresztül.

Iskolai csomag

Az iskolai csomag (nettó 99 900 forinttól) oktatási programja során a 32 diák bevonására alkalmas Explore csomaggal 4 fős kiscsoportos oktatási is biztosítható, a FIRST és a LEGO Education szakemberei által kidolgozott 10 fejezetes curriculum útmutatása alapján, amelyhez kiegészítő és a diákok igényeire szabható foglalkozások is társulnak, így a pedagógusok döntése alapján 20, 30, 40, 60 vagy akár 80 tanórás FIRST LEGO League programok tarthatók az oktatási intézmény keretein belül LEGO SPIKE Essential robotok bevonásával. Ha az iskolai csomagot választjátok, akár már a sulitokon belül is tarthattok egy selejtezőt, hogy utána a legjobb csapat képviselhesse az iskolátokat az egyik regionális helyszínen.

A FIRST LEGO League Explore iskolai foglalkozások esetén javasolt legalább 2 darab LEGO Education SPIKE Essential készlet megléte, amely a kiegészítő termékeknél rendelhető meg. 

A 2021/2022-es versenyszezonra a FIRST LEGO League Explore iskolai csomag regisztrációs díja nettó 99 900 forint csomagonként. A díj magában foglalja:

 • FIRST LEGO League Explore és iskolai csomag (Class pack) tananyagokhoz, tartalmakhoz való hozzáférést
 • 7 darab  FIRST LEGO League Explore készletet
 • 32 darab FIRST LEGO League Explore munkafüzetet 
 • 1 darab FIRST LEGO League Explore csapattalálkozó útmutatót
 • A logisztika teljes költségét
 • Részvételi jogot a FIRST LEGO League webinarokon

Kiegészítő, opcionális költségek:

 • A FIRST LEGO League Explore foglalkozásokhoz szükséges egy LEGO oktatási robot megléte (a támogatott robotok listáját lásd a gyakran ismételt kérdéseknél). A LEGO Education SPIKE Essential robotkészlet a LEGO Education hivatalos magyarországi disztribúciós partnerétől, a HDidakttól bruttó 148 500 forintért rendelhető meg a regisztrációs űrlapunkon keresztül.
 • 32 darab összerakható LEGO érme a programban résztvevő gyermekek számára összesen nettó 16 800 forintért rendelhető meg.
 • Az Iskola csomag nem tartalmazza a részvételi jogot a regionális FIRST LEGO League eseményeken. Utóbbi kiegészítő költsége nettó 4000 forint.

Otthoni csomag

Újdonság! Immár a saját otthonodban is tarthatsz a gyermekeddel FIRST LEGO League foglalkozásokat, amelyekhez mindössze egy felnőtt és két gyerek, valamint legalább egy SPIKE Essential robot megléte szükséges. Készítsetek egy hatalmas LEGO modellt, automatizáljátok annak egy részét, majd egy digitális plakáttal együtt töltsétek fel azt a Event Hub online felületére, hogy a zsűrink kiértékelhesse azt.

A 2022/2023-as versenyszezonra a FIRST LEGO League Explore otthoni csomag regisztrációs díja nettó 22 900 forint csomagonként. A díj magában foglalja:

 • FIRST LEGO League Explore otthoni tananyagokhoz való digitális hozzáférést
 • 1 darab FIRST LEGO League Explore készletet
 • Oklevelet a program végén 
 • Online értékelést az elvégzett munkáról
 • A logisztika teljes költségét

Kiegészítő, opcionális költségek:

 • A FIRST LEGO League Explore foglalkozásokhoz szükséges egy LEGO oktatási robot megléte (a támogatott robotok listáját lásd a gyakran ismételt kérdéseknél). A LEGO Education SPIKE Essential robotkészlet a LEGO Education hivatalos magyarországi disztribúciós partnerétől, a HDidakttól bruttó 148 500 forintért rendelhető meg a regisztrációs űrlapunkon keresztül.

FIRST LEGO League Discover

Minden évben egy új izgalmakkal teli kihívást kínál a FIRST LEGO League Discover, a 3-4 fős iskolai vagy otthoni csoportok ráadásul nem csak egy exkluzív DUPLO készlethez, hanem az azzal kapcsolatos összes tananyaghoz is hozzájuthatnak.

A szezon során a gyerekek megépíthetik a saját épületüket, teljesíthetik a felmerülő kihívásokat, majd megünnepelhetik a frissen szerzett tudásukat.

A FIRST LEGO League Discover Óvodai és Családi csomag formájában is elérhető és teljes egészében támogatja a távoli oktatást. A készletek ráadásul Discover More szettet is tartalmaznak, amelyek kifejezetten szülő-gyerek otthoni foglalkozásokhoz nyújtanak segítséget, hogy a gyerekek már egészen kicsi korban megismerjék a természettudományok alapfogalmait.

FIRST LEGO League 2021 Discover szett (45818)
FIRST LEGO League 2022 Discover szett (45822)

Óvodai csomag

A legkisebbek természetes kíváncsiságára és építési vágyára épít a LEGO Education és a FIRST által közösen kidolgozott oktatási program, amely során a gyermekek nem csak a természettudományok és a matematika legfontosabb fogalmait ismerhetik meg, hanem a programmal magabiztosabbá, jobb csapatjátékossá is válhatnak.

A DUPLO alapú foglalkozások során a gyermekek megtudhatják, hogy mi az a gyorsulás, mit jelent a véletlenszám generálás, és valódi életből érkező problémákat is megoldhatnak játékos módon, legyen szó akár egy játszótér megtervezéséről. A program során minden gyerek kap egy hazavihető FIRST LEGO League Discover More szettet, amely a szülők számára is tartogat a gyerekkel közösen végrehajtható feladatokat. A FIRST LEGO League Discover Óvodai programja kiscsoportos foglalkozásokra ad lehetőséget, hiszen a szettben 8 darab Discover szett is helyet kap. Az oktatási program az óvodapedagógusok számára 10, 20, 25 és 35 tanórás változatban is elérhető.

A 2022/2023-as versenyszezonra a FIRST LEGO League Discover óvodai csomag regisztrációs díja nettó 169 900 forint csomagonként. A díj magában foglalja:

 • FIRST LEGO League Discover és óvodai csomag (Class pack) tananyagokhoz, tartalmakhoz való hozzáférést
 • 8 darab  FIRST LEGO League Discover LEGO (45818) készletet
 • 32 darab hazavihető FIRST LEGO League Discover More LEGO (2000461) készletet 
 • 32 darab FIRST LEGO League Challenge munkafüzetet 
 • 1 darab FIRST LEGO League Discover csapattalálkozó útmutatót
 • A logisztika teljes költségét

Kiegészítő, opcionális költségek:

 • A FIRST LEGO League Explore foglalkozásokhoz javasolt egy darab LEGO STEAM Park alapcsomag megléte. A készlet a LEGO Education hivatalos magyarországi disztribúciós partnerétől, a HDidakttól bruttó 95 000 forintért rendelhető meg a regisztrációs űrlapunkon keresztül.
LEGO  Education STEAM Park (45024)

Otthoni csomag

Újdonság! Immár a saját otthonodban is tarthatsz a 4-6 éves gyermekeddel FIRST LEGO League foglalkozásokat, amelyekhez mindössze egy felnőtt és legalább két gyerek megléte szükséges. Építsetek a LEGO Duplo kockákból egy logisztikai bázist, majd végezzétek el a 10 lépéses feladatot, illetve a játékos hat tégla foglalkozásokat.

A 2022/2023-as versenyszezonra a FIRST LEGO League Discover otthoni csomag regisztrációs díja nettó 22 900 forint csomagonként. A díj magában foglalja:

 • FIRST LEGO League Discover otthoni tananyagokhoz való digitális hozzáférést
 • 1 darab FIRST LEGO League Discover készletet
 • A logisztika teljes költségét

Kiegészítő, opcionális költségek:

 • A FIRST LEGO League Explore foglalkozásokhoz javasolt egy darab LEGO STEAM Park alapcsomag megléte. A készlet a LEGO Education hivatalos magyarországi disztribúciós partnerétől, a HDidakttól bruttó 95 000 forintért rendelhető meg a regisztrációs űrlapunkon keresztül.

 

 

 

A FIRST LEGO League Magyarországi partnerei:

     

 

2023/ HelloWorld Egyesület / Minden jog fenntartva.

Kérdésed van az oldalon olvasható információkkal kapcsolatban? Hibát találtál? Írj nekünk: fll@helloworldegyesulet.hu